Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Pfeffer/ Neglein vnd Saltz vntereinander/ Karpffen schlecht auffm saltze/ oder im Specke zu sieden. NJm einen guten feisten Karpffen/ reisse jhn/ Pfeffer/ Neglein vnd Saltz vntereinander/ Karpffen schlecht auffm saltze/ oder im Specke zu sieden. NJm einen guten feisten Karpffen/ reisse jhn/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0126" n="114"/> Pfeffer/ Neglein vnd Saltz vntereinander/<lb/> vnd bestrewe den Karpffen auff beyden seiten<lb/> wol damitte/ lege jhn auff einen rost/ vnd las jhn<lb/> auff beyden seiten wol braten/ wenn er nun fast<lb/> halb gebraten ist/ so begeus jhn auff beyden seiten<lb/> mit heissen schmaltze/ vnd las jhn vollend braten.<lb/> Wenn man jhn anrichten wil/ so truͤcke den<lb/> safft von fuͤnff oder sechs Pommerantzen drauff/<lb/> so ist es recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Karpffen schlecht auffm saltze/ oder im</hi><lb/> Specke zu sieden.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen guten feisten Karpffen/ reisse jhn/<lb/> mache feine grosse stuͤcken draus/ wasche<lb/> jhn rein/ vnd lege jhn in eine schuͤssel/ oder<lb/> ander gefeß/ mache den einen Wein oder Bieressig<lb/> laulicht/ begeus den Fisch damitte/ so wird<lb/> er schon blaw/ setze den einen Fischtiegel oder Kessel<lb/> vbers Fewer/ geus ein maß Wein/ vnnd ein<lb/> maß Wasser drein/ das es gnung sey/ darnach<lb/> der Karpffe gros ist/ Saltze es wol/ vnd lege die </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [114/0126]
Pfeffer/ Neglein vnd Saltz vntereinander/
vnd bestrewe den Karpffen auff beyden seiten
wol damitte/ lege jhn auff einen rost/ vnd las jhn
auff beyden seiten wol braten/ wenn er nun fast
halb gebraten ist/ so begeus jhn auff beyden seiten
mit heissen schmaltze/ vnd las jhn vollend braten.
Wenn man jhn anrichten wil/ so truͤcke den
safft von fuͤnff oder sechs Pommerantzen drauff/
so ist es recht vnd gut.
Karpffen schlecht auffm saltze/ oder im
Specke zu sieden.
NJm einen guten feisten Karpffen/ reisse jhn/
mache feine grosse stuͤcken draus/ wasche
jhn rein/ vnd lege jhn in eine schuͤssel/ oder
ander gefeß/ mache den einen Wein oder Bieressig
laulicht/ begeus den Fisch damitte/ so wird
er schon blaw/ setze den einen Fischtiegel oder Kessel
vbers Fewer/ geus ein maß Wein/ vnnd ein
maß Wasser drein/ das es gnung sey/ darnach
der Karpffe gros ist/ Saltze es wol/ vnd lege die
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 114. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/126>, abgerufen am 16.02.2025. |