Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Wein/ vnd wasche jhn draus/ saltze die
stücken Karpffen auff eine andere art gut zu machen. NJm einen guten weissen Wein/ oder weiß Wein/ vnd wasche jhn draus/ saltze die
stuͤcken Karpffen auff eine andere art gut zu machen. NJm einen guten weissen Wein/ oder weiß <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0124" n="112"/> Wein/ vnd wasche jhn draus/ saltze die stuͤcken<lb/> auff beyden seiten/ vnd lege sie in einen Kessel/<lb/> oder Fischtigel/ seige den Wein daraus den<lb/> Karpffen gewaschen/ durch ein haͤrin sieb/ oder<lb/> durchschlag/ geus mehr Wein darzu/ vnd seud<lb/> jhn mit dem auffgefangenen schweiß. Wenn<lb/> er nun halb gesotten ist/ so schneide 4 oder mehr<lb/> Lemonien/ thue sie an den Fisch/ wuͤrtze jhn mit<lb/> Zimmet/ Zucker/ Jngwer vnd Pfeffer/ thue auch<lb/> ein wenig kleine Rosinlein dran/ vnd las es miteinander<lb/> vollend sieden/ so wird es recht vnd<lb/> gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Karpffen auff eine andere art gut</hi><lb/> zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen guten weissen Wein/ oder weiß<lb/> Bier wo man es haben kan/ schele ein gut<lb/> theil Zwibeln/ vnd ein bahr Opffel/ schneide<lb/> sie in viertheil/ vnd las sie wol darinnen sieden/<lb/> wen er nun halb gesotten ist/ so stosse ein gut<lb/> theil kleine Rosinlein/ vnd treibe sie mit der Bruͤe </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [112/0124]
Wein/ vnd wasche jhn draus/ saltze die stuͤcken
auff beyden seiten/ vnd lege sie in einen Kessel/
oder Fischtigel/ seige den Wein daraus den
Karpffen gewaschen/ durch ein haͤrin sieb/ oder
durchschlag/ geus mehr Wein darzu/ vnd seud
jhn mit dem auffgefangenen schweiß. Wenn
er nun halb gesotten ist/ so schneide 4 oder mehr
Lemonien/ thue sie an den Fisch/ wuͤrtze jhn mit
Zimmet/ Zucker/ Jngwer vnd Pfeffer/ thue auch
ein wenig kleine Rosinlein dran/ vnd las es miteinander
vollend sieden/ so wird es recht vnd
gut.
Karpffen auff eine andere art gut
zu machen.
NJm einen guten weissen Wein/ oder weiß
Bier wo man es haben kan/ schele ein gut
theil Zwibeln/ vnd ein bahr Opffel/ schneide
sie in viertheil/ vnd las sie wol darinnen sieden/
wen er nun halb gesotten ist/ so stosse ein gut
theil kleine Rosinlein/ vnd treibe sie mit der Bruͤe
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 112. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/124>, abgerufen am 16.07.2024. |