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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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in Wein/ streich es darmit durch ein sieblein/
oder durchschlag vbern Karpffen/ vnd geus
noch ein glaß Wein darzu/ Würtze es mit Jngwer/
Neglein/ Zimmet/ Zucker oder Honig/
das es süsse gnung sey/ las also miteinander sieden
bis es ein dickes södlein bekommet/ richte es
den an/ vnnd gieb es warm oder kalt/ so ist es
gut.

Karpffen in einer gelben guten
Brüe.

NJm einen messigen Karpffen/ schupe jhn/
vnd mache stücken draus/ seude jhn in einem
gesaltzenen Wasser/ bis er halb gesotten
ist Darnach schneide oder hacke etzliche
Zwiebeln/ oder Opffel/ welches man am liebsten
hat/ röste sie ein wenig in einem Schmaltze/
geus die Brüe von Karpffen/ vnd schütte das
gehackte drüber/ vnnd geus ein gut maß Wein
darzu/ Würtze es mit Jngwer/ Zimmet/ wenig
Pfeffer vnd Zucker/ auch kleine Rosinlein so man

in Wein/ streich es darmit durch ein sieblein/
oder durchschlag vbern Karpffen/ vnd geus
noch ein glaß Wein darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/
Neglein/ Zimmet/ Zucker oder Honig/
das es suͤsse gnung sey/ las also miteinander sieden
bis es ein dickes soͤdlein bekommet/ richte es
den an/ vnnd gieb es warm oder kalt/ so ist es
gut.

Karpffen in einer gelben guten
Bruͤe.

NJm einen messigen Karpffen/ schupe jhn/
vnd mache stuͤcken draus/ seude jhn in einem
gesaltzenen Wasser/ bis er halb gesotten
ist Darnach schneide oder hacke etzliche
Zwiebeln/ oder Opffel/ welches man am liebsten
hat/ roͤste sie ein wenig in einem Schmaltze/
geus die Bruͤe von Karpffen/ vnd schuͤtte das
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darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ wenig
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[110/0122] in Wein/ streich es darmit durch ein sieblein/ oder durchschlag vbern Karpffen/ vnd geus noch ein glaß Wein darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Neglein/ Zimmet/ Zucker oder Honig/ das es suͤsse gnung sey/ las also miteinander sieden bis es ein dickes soͤdlein bekommet/ richte es den an/ vnnd gieb es warm oder kalt/ so ist es gut. Karpffen in einer gelben guten Bruͤe. NJm einen messigen Karpffen/ schupe jhn/ vnd mache stuͤcken draus/ seude jhn in einem gesaltzenen Wasser/ bis er halb gesotten ist Darnach schneide oder hacke etzliche Zwiebeln/ oder Opffel/ welches man am liebsten hat/ roͤste sie ein wenig in einem Schmaltze/ geus die Bruͤe von Karpffen/ vnd schuͤtte das gehackte druͤber/ vnnd geus ein gut maß Wein darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ wenig Pfeffer vnd Zucker/ auch kleine Rosinlein so man

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 110. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/122>, abgerufen am 11.12.2024.