Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.in Wein/ streich es darmit durch ein sieblein/ Karpffen in einer gelben guten Brüe. NJm einen messigen Karpffen/ schupe jhn/ in Wein/ streich es darmit durch ein sieblein/ Karpffen in einer gelben guten Bruͤe. NJm einen messigen Karpffen/ schupe jhn/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0122" n="110"/> in Wein/ streich es darmit durch ein sieblein/<lb/> oder durchschlag vbern Karpffen/ vnd geus<lb/> noch ein glaß Wein darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/<lb/> Neglein/ Zimmet/ Zucker oder Honig/<lb/> das es suͤsse gnung sey/ las also miteinander sieden<lb/> bis es ein dickes soͤdlein bekommet/ richte es<lb/> den an/ vnnd gieb es warm oder kalt/ so ist es<lb/> gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Karpffen in einer gelben guten</hi><lb/> Bruͤe.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen messigen Karpffen/ schupe jhn/<lb/> vnd mache stuͤcken draus/ seude jhn in einem<lb/> gesaltzenen Wasser/ bis er halb gesotten<lb/> ist Darnach schneide oder hacke etzliche<lb/> Zwiebeln/ oder Opffel/ welches man am liebsten<lb/> hat/ roͤste sie ein wenig in einem Schmaltze/<lb/> geus die Bruͤe von Karpffen/ vnd schuͤtte das<lb/> gehackte druͤber/ vnnd geus ein gut maß Wein<lb/> darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ wenig<lb/> Pfeffer vnd Zucker/ auch kleine Rosinlein so man </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [110/0122]
in Wein/ streich es darmit durch ein sieblein/
oder durchschlag vbern Karpffen/ vnd geus
noch ein glaß Wein darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/
Neglein/ Zimmet/ Zucker oder Honig/
das es suͤsse gnung sey/ las also miteinander sieden
bis es ein dickes soͤdlein bekommet/ richte es
den an/ vnnd gieb es warm oder kalt/ so ist es
gut.
Karpffen in einer gelben guten
Bruͤe.
NJm einen messigen Karpffen/ schupe jhn/
vnd mache stuͤcken draus/ seude jhn in einem
gesaltzenen Wasser/ bis er halb gesotten
ist Darnach schneide oder hacke etzliche
Zwiebeln/ oder Opffel/ welches man am liebsten
hat/ roͤste sie ein wenig in einem Schmaltze/
geus die Bruͤe von Karpffen/ vnd schuͤtte das
gehackte druͤber/ vnnd geus ein gut maß Wein
darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ wenig
Pfeffer vnd Zucker/ auch kleine Rosinlein so man
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 110. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/122>, abgerufen am 16.07.2024. |