Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.den essig drauff/ daraus
der Fisch gewaschen ist/ Karpffen in einem braunen oder Kirschsödlein. SChupe den Karpffen/ zerkerbe jhn auff den essig drauff/ daraus
der Fisch gewaschen ist/ Karpffen in einem braunen oder Kirschsoͤdlein. SChupe den Karpffen/ zerkerbe jhn auff <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0121" n="109"/> den essig drauff/ daraus der Fisch gewaschen ist/<lb/> durch ein sieblein oder tuch/ seige auch das auffgefangne<lb/> Blut daruͤber. Hat man es gerne<lb/> sawer/ so geus mehr Essig/ oder aber ein meßlein<lb/> darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ viel<lb/> Neglein/ vnd ein wenig Zucker oder Honig/ laß<lb/> den Fisch also fein langsam vnd gemach sieden.<lb/> Jn dessen schneide ein gut theil Zwibeln/ vnd roͤste<lb/> sie in einer Butter/ biß sie fein braun werden/<lb/> vnd schuͤtte sie den zum Karpffen wen er halb gesotten<lb/> ist/ vnd las jhn darnach vollent einsieden/<lb/> so wird er recht vnd gut/ richte jhn den an/ vnd<lb/> brenne noch ein wenig braune Butter druͤber.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Karpffen in einem braunen oder</hi><lb/> Kirschsoͤdlein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi>Chupe den Karpffen/ zerkerbe jhn auff<lb/> beyden seiten/ reiß jhn vnd mache stuͤcken<lb/> draus/ bestrewe die stuͤcken mit saltz/ vnd<lb/> lege sie in einen Kessel oder Tigel/ Darnach<lb/> so weiche ein gut stuͤcke Kirschmuhß/ oder Kirschsafft </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [109/0121]
den essig drauff/ daraus der Fisch gewaschen ist/
durch ein sieblein oder tuch/ seige auch das auffgefangne
Blut daruͤber. Hat man es gerne
sawer/ so geus mehr Essig/ oder aber ein meßlein
darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ viel
Neglein/ vnd ein wenig Zucker oder Honig/ laß
den Fisch also fein langsam vnd gemach sieden.
Jn dessen schneide ein gut theil Zwibeln/ vnd roͤste
sie in einer Butter/ biß sie fein braun werden/
vnd schuͤtte sie den zum Karpffen wen er halb gesotten
ist/ vnd las jhn darnach vollent einsieden/
so wird er recht vnd gut/ richte jhn den an/ vnd
brenne noch ein wenig braune Butter druͤber.
Karpffen in einem braunen oder
Kirschsoͤdlein.
SChupe den Karpffen/ zerkerbe jhn auff
beyden seiten/ reiß jhn vnd mache stuͤcken
draus/ bestrewe die stuͤcken mit saltz/ vnd
lege sie in einen Kessel oder Tigel/ Darnach
so weiche ein gut stuͤcke Kirschmuhß/ oder Kirschsafft
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 109. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/121>, abgerufen am 22.02.2025. |