Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Wasser durch
ein sieblein/ lege den einen Hecht Karpffen in einer schwartzen Brüe oder Södlein. NJm einen guten feisten Karpffen/ stich jhn Wasser durch
ein sieblein/ lege den einen Hecht Karpffen in einer schwartzen Bruͤe oder Soͤdlein. NJm einen guten feisten Karpffen/ stich jhn <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0120" n="108"/> Wasser durch ein sieblein/ lege den einen Hecht<lb/> wen er gerissen ist vnd stuͤcken gemacht sind/ in<lb/> einen Kessel oder Fischtigel/ vnd geus die bemelte<lb/> Bruͤe daruͤber/ Auch ein glaß Wein/ vnd vier<lb/> loͤffelvol essig/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/<lb/> Zimmet vnd Zucker/ las es miteinander sieden/<lb/> so man es nun balde anrichten wil/ so thue Neglein<lb/> dran/ vnd gieb es also weis. Wil man es<lb/> aber lieber gelbe haben/ so thue Saffran darzu/<lb/> so wird es recht.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Karpffen in einer schwartzen Bruͤe </hi><lb/> oder Soͤdlein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen guten feisten Karpffen/ stich jhn<lb/> erstlichen mit einem Messer zum Maule<lb/> hienein/ vnd schneide das er wol schweisset/<lb/> vnd blutet/ vnd fange den schweiß in einen Essig.<lb/> Darnach nim den Fisch/ schupe vnd zerkerbe jhn<lb/> auff beyden seiten/ mache stuͤcken drausser/ vnd<lb/> wasche sie aus essig/ besprenge sie den mit saltze/<lb/> vnd lege sie in einen Fischtigel oder Kessel/ seige </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [108/0120]
Wasser durch ein sieblein/ lege den einen Hecht
wen er gerissen ist vnd stuͤcken gemacht sind/ in
einen Kessel oder Fischtigel/ vnd geus die bemelte
Bruͤe daruͤber/ Auch ein glaß Wein/ vnd vier
loͤffelvol essig/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/
Zimmet vnd Zucker/ las es miteinander sieden/
so man es nun balde anrichten wil/ so thue Neglein
dran/ vnd gieb es also weis. Wil man es
aber lieber gelbe haben/ so thue Saffran darzu/
so wird es recht.
Karpffen in einer schwartzen Bruͤe
oder Soͤdlein.
NJm einen guten feisten Karpffen/ stich jhn
erstlichen mit einem Messer zum Maule
hienein/ vnd schneide das er wol schweisset/
vnd blutet/ vnd fange den schweiß in einen Essig.
Darnach nim den Fisch/ schupe vnd zerkerbe jhn
auff beyden seiten/ mache stuͤcken drausser/ vnd
wasche sie aus essig/ besprenge sie den mit saltze/
vnd lege sie in einen Fischtigel oder Kessel/ seige
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 108. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/120>, abgerufen am 16.07.2024. |