Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Citronen
haben/ so trucke den Safft daran/ so Einen Hecht mit Petersilgenwurtzeln/ vnnd Grünen gestossen einzumachen. NJm eine gute handvol Petersilgenwurtzeln Jn dessen nim 3 oder 4 gebehete Semmelschnitten/ Citronen
haben/ so trucke den Safft daran/ so Einen Hecht mit Petersilgenwurtzeln/ vnnd Gruͤnen gestossen einzumachen. NJm eine gute handvol Petersilgenwurtzeln Jn dessen nim 3 oder 4 gebehete Semmelschnitten/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0119" n="107"/> Citronen haben/ so trucke den Safft daran/ so<lb/> wird es besser/ richte dan den Hecht fein warm<lb/> an/ vnd geus die vbergebliebene Bruͤe oder warme<lb/> Butter darunter/ vnd strewe Jngwer daruͤber.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen Hecht mit Petersilgenwurtzeln/</hi><lb/> vnnd Gruͤnen gestossen einzumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm eine gute handvol Petersilgenwurtzeln<lb/> sampt den Gruͤnen/ thue sie miteinander<lb/> in einen Topff/ geus zwey maß<lb/> Wasser dran/ vnd las es miteinander sieden/<lb/> bis es wol weich wird. Darnach stosse oder<lb/> reibe die Petersilgenwurtzeln/ vnd Gruͤnes in<lb/> einem Moͤrsel/ oder reibe Topffe gar klein wie<lb/> ein muhß.</p><lb/> <p>Jn dessen nim 3 oder 4 gebehete Semmelschnitten/<lb/> vnd weiche sie in das Petersilgen Wasser/<lb/> vnd treibe sie mit dem geriebnen Petersilgen </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [107/0119]
Citronen haben/ so trucke den Safft daran/ so
wird es besser/ richte dan den Hecht fein warm
an/ vnd geus die vbergebliebene Bruͤe oder warme
Butter darunter/ vnd strewe Jngwer daruͤber.
Einen Hecht mit Petersilgenwurtzeln/
vnnd Gruͤnen gestossen einzumachen.
NJm eine gute handvol Petersilgenwurtzeln
sampt den Gruͤnen/ thue sie miteinander
in einen Topff/ geus zwey maß
Wasser dran/ vnd las es miteinander sieden/
bis es wol weich wird. Darnach stosse oder
reibe die Petersilgenwurtzeln/ vnd Gruͤnes in
einem Moͤrsel/ oder reibe Topffe gar klein wie
ein muhß.
Jn dessen nim 3 oder 4 gebehete Semmelschnitten/
vnd weiche sie in das Petersilgen Wasser/
vnd treibe sie mit dem geriebnen Petersilgen
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 107. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/119>, abgerufen am 16.07.2024. |