Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.einer Pfannen. Das hintere theil besprenge
mit einer Pfannen. Das hintere theil besprenge
mit <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0115" n="103"/> einer Pfannen. Das hintere theil besprenge mit<lb/> Jngwer vnd Saltz/ begeus es etzlichmal mit<lb/> warmer Butter/ das bruͤd sich selber. Man<lb/> mus aber den Hecht an spieß mit fleis stecken<lb/> vnd vorwahren/ darmit er nicht zubricht/ vnd<lb/> abfelt/ so mache feine lange vnd schmale hoͤltzlein<lb/> ein gut theil/ die binde vber den Kopff mit bindfaden/<lb/> deßgleichen am ende des schwantzes feste<lb/> an/ auch in der mitten da es von noͤten/ Wenn<lb/> es nun allenthalben also gemacht vnd der Hecht<lb/> zugerichtet ist/ so zeuch jhn gemach vom spiesse/<lb/> richte jhn also gantz in eine Schuͤssel an/ mache<lb/> ein Soͤdlein darunter wie man wil/ welche zuvor<lb/> beschrieben vnd gemeldet sein. Es ist ein<lb/> seltzam gut vnd zierlichs essen/ so man recht<lb/> darmit vmbgehet/ vnnd zu<lb/> richtet.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [103/0115]
einer Pfannen. Das hintere theil besprenge mit
Jngwer vnd Saltz/ begeus es etzlichmal mit
warmer Butter/ das bruͤd sich selber. Man
mus aber den Hecht an spieß mit fleis stecken
vnd vorwahren/ darmit er nicht zubricht/ vnd
abfelt/ so mache feine lange vnd schmale hoͤltzlein
ein gut theil/ die binde vber den Kopff mit bindfaden/
deßgleichen am ende des schwantzes feste
an/ auch in der mitten da es von noͤten/ Wenn
es nun allenthalben also gemacht vnd der Hecht
zugerichtet ist/ so zeuch jhn gemach vom spiesse/
richte jhn also gantz in eine Schuͤssel an/ mache
ein Soͤdlein darunter wie man wil/ welche zuvor
beschrieben vnd gemeldet sein. Es ist ein
seltzam gut vnd zierlichs essen/ so man recht
darmit vmbgehet/ vnnd zu
richtet.
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/115 |
Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 103. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/115>, abgerufen am 22.02.2025. |