Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Hechte in einer weissen Suppen oder Södlein. NJm den Hecht/ schupe jhn/ schneide stücken Einen Hecht in Speck einzumachen. REisse den Hecht/ vnnd schupe jhn nicht/ Hechte in einer weissen Suppen oder Soͤdlein. NJm den Hecht/ schupe jhn/ schneide stuͤcken Einen Hecht in Speck einzumachen. REisse den Hecht/ vnnd schupe jhn nicht/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0111" n="99"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Hechte in einer weissen Suppen</hi><lb/> oder Soͤdlein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm den Hecht/ schupe jhn/ schneide stuͤcken<lb/> daraus/ vnd mache es darmit/ wie vorgemeldet.<lb/> Setze darnach einen Fischtigel<lb/> oder Kessel vbers Fewer/ geus Wasser/ ein wenig<lb/> Wein vnd Essig darzu/ las den Hecht darinne<lb/> sieden. Alsden thue ein gut stuͤcke frische Butter<lb/> dran/ auch Jngwer/ Pfeffer vnd Muscatenblumen/<lb/> las vollend sieden/ vnd so man es anrichten<lb/> wil/ so lege gebehete Semmelschnitten in<lb/> eine schuͤssel/ vnd richte die Fische sampt der suppen<lb/> daruͤber an/ so ist es recht.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Einen Hecht in Speck einzumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">R</hi>Eisse den Hecht/ vnnd schupe jhn nicht/<lb/> mache jhn mit einem Essige fein blaw/<lb/> seud jhn den in halb Wasser vnnd Wein/<lb/> oder im Wasser alleine/ saltze es recht. Nim </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [99/0111]
Hechte in einer weissen Suppen
oder Soͤdlein.
NJm den Hecht/ schupe jhn/ schneide stuͤcken
daraus/ vnd mache es darmit/ wie vorgemeldet.
Setze darnach einen Fischtigel
oder Kessel vbers Fewer/ geus Wasser/ ein wenig
Wein vnd Essig darzu/ las den Hecht darinne
sieden. Alsden thue ein gut stuͤcke frische Butter
dran/ auch Jngwer/ Pfeffer vnd Muscatenblumen/
las vollend sieden/ vnd so man es anrichten
wil/ so lege gebehete Semmelschnitten in
eine schuͤssel/ vnd richte die Fische sampt der suppen
daruͤber an/ so ist es recht.
Einen Hecht in Speck einzumachen.
REisse den Hecht/ vnnd schupe jhn nicht/
mache jhn mit einem Essige fein blaw/
seud jhn den in halb Wasser vnnd Wein/
oder im Wasser alleine/ saltze es recht. Nim
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 99. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/111>, abgerufen am 16.07.2024. |