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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Hechte in einer weissen Suppen
oder Södlein.

NJm den Hecht/ schupe jhn/ schneide stücken
daraus/ vnd mache es darmit/ wie vorgemeldet.
Setze darnach einen Fischtigel
oder Kessel vbers Fewer/ geus Wasser/ ein wenig
Wein vnd Essig darzu/ las den Hecht darinne
sieden. Alsden thue ein gut stücke frische Butter
dran/ auch Jngwer/ Pfeffer vnd Muscatenblumen/
las vollend sieden/ vnd so man es anrichten
wil/ so lege gebehete Semmelschnitten in
eine schüssel/ vnd richte die Fische sampt der suppen
darüber an/ so ist es recht.

Einen Hecht in Speck einzumachen.

REisse den Hecht/ vnnd schupe jhn nicht/
mache jhn mit einem Essige fein blaw/
seud jhn den in halb Wasser vnnd Wein/
oder im Wasser alleine/ saltze es recht. Nim

Hechte in einer weissen Suppen
oder Soͤdlein.

NJm den Hecht/ schupe jhn/ schneide stuͤcken
daraus/ vnd mache es darmit/ wie vorgemeldet.
Setze darnach einen Fischtigel
oder Kessel vbers Fewer/ geus Wasser/ ein wenig
Wein vnd Essig darzu/ las den Hecht darinne
sieden. Alsden thue ein gut stuͤcke frische Butter
dran/ auch Jngwer/ Pfeffer vnd Muscatenblumen/
las vollend sieden/ vnd so man es anrichten
wil/ so lege gebehete Semmelschnitten in
eine schuͤssel/ vnd richte die Fische sampt der suppen
daruͤber an/ so ist es recht.

Einen Hecht in Speck einzumachen.

REisse den Hecht/ vnnd schupe jhn nicht/
mache jhn mit einem Essige fein blaw/
seud jhn den in halb Wasser vnnd Wein/
oder im Wasser alleine/ saltze es recht. Nim

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[99/0111] Hechte in einer weissen Suppen oder Soͤdlein. NJm den Hecht/ schupe jhn/ schneide stuͤcken daraus/ vnd mache es darmit/ wie vorgemeldet. Setze darnach einen Fischtigel oder Kessel vbers Fewer/ geus Wasser/ ein wenig Wein vnd Essig darzu/ las den Hecht darinne sieden. Alsden thue ein gut stuͤcke frische Butter dran/ auch Jngwer/ Pfeffer vnd Muscatenblumen/ las vollend sieden/ vnd so man es anrichten wil/ so lege gebehete Semmelschnitten in eine schuͤssel/ vnd richte die Fische sampt der suppen daruͤber an/ so ist es recht. Einen Hecht in Speck einzumachen. REisse den Hecht/ vnnd schupe jhn nicht/ mache jhn mit einem Essige fein blaw/ seud jhn den in halb Wasser vnnd Wein/ oder im Wasser alleine/ saltze es recht. Nim

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 99. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/111>, abgerufen am 24.11.2024.