Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.vnd Zucker darzu/ las jhn wol sieden/ so wird Einen Hecht in Zwibeln einzumachen. NJm viel Zwibeln/ schele dieselben/ vnnd vnd Zucker darzu/ las jhn wol sieden/ so wird Einen Hecht in Zwibeln einzumachen. NJm viel Zwibeln/ schele dieselben/ vnnd <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0107" n="95"/> vnd Zucker darzu/ las jhn wol sieden/ so wird<lb/> er recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen Hecht in Zwibeln</hi><lb/> einzumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm viel Zwibeln/ schele dieselben/ vnnd<lb/> schneide sie in vierteil/ seude in vngeuehr in<lb/> zwey maß Wasser eine stunde lang/ bis sie<lb/> wol weich werden/ den reibe sie wie ein muhß/<lb/> treibe sie mit der Suppe durch ein sieblein/ wenn<lb/> nun der Hecht geschupet/ gerissen vnd rein gewaschen<lb/> ist/ so geus ein wenig essig druͤber/ vnd<lb/> seude jhn in einem rechten gesaltzenem Wasser/<lb/> vnd so er nun halb gesotten ist/ so geus das<lb/> Wasser davon/ vnd die obbemelte Bruͤe daran/<lb/> so man gerne wil/ so geus ein wenig Wein darzu/<lb/> Wuͤrtze es mit Jngwer/ viel Pfeffer/ vnd Saffran/<lb/> vnd las wol sieden/ bis das Soͤdlein fein<lb/> dicke wird/ Richte es darnach an/ vnd strew<lb/> Jngwer druͤber/ so wird es recht vnd gut.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [95/0107]
vnd Zucker darzu/ las jhn wol sieden/ so wird
er recht vnd gut.
Einen Hecht in Zwibeln
einzumachen.
NJm viel Zwibeln/ schele dieselben/ vnnd
schneide sie in vierteil/ seude in vngeuehr in
zwey maß Wasser eine stunde lang/ bis sie
wol weich werden/ den reibe sie wie ein muhß/
treibe sie mit der Suppe durch ein sieblein/ wenn
nun der Hecht geschupet/ gerissen vnd rein gewaschen
ist/ so geus ein wenig essig druͤber/ vnd
seude jhn in einem rechten gesaltzenem Wasser/
vnd so er nun halb gesotten ist/ so geus das
Wasser davon/ vnd die obbemelte Bruͤe daran/
so man gerne wil/ so geus ein wenig Wein darzu/
Wuͤrtze es mit Jngwer/ viel Pfeffer/ vnd Saffran/
vnd las wol sieden/ bis das Soͤdlein fein
dicke wird/ Richte es darnach an/ vnd strew
Jngwer druͤber/ so wird es recht vnd gut.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 95. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/107>, abgerufen am 16.07.2024. |