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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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gute weile liegen/ Nim den etzliche geschelte zwiebeln
vnd Petersilgen Wurtzeln/ geus Wasser
dran/ vnd las es wol miteinander sieden/ darnach
so lege den Hecht in die Brüe/ vnd las jhn
darinnen sieden/ thue ein wenig Pfeffer/ Jngwer
Muscatenblumen/ vnd ein gut stücke Butter
dran/ vnd wen man anrichten wil/ so thue die
gantzen Zwibeln davon/ vnd gib sie fein warm/
so sind sie gut.

Eine andere art/ Hechte in einer Vngerischen
Brüe zusieden.

MAche es mit den Hechten allenthalben wie
zuvor gemeldet/ den nim klein gehackte
Zwibeln/ vnd ein gut theil klein gehackte
Opffel/ röste oder schweisse sie in heissen schmaltz:
Darnach so lege den Hecht in einen Fischtigel/
oder Kessel/ schütte die gehackten Zwibeln/ vnd
Opffel darzu/ geus einen guten Wein daran.
Würtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Saffran/
vnd so man wil/ so thue auch kleine Rosinlein/

gute weile liegen/ Nim den etzliche geschelte zwiebeln
vnd Petersilgen Wurtzeln/ geus Wasser
dran/ vnd las es wol miteinander sieden/ darnach
so lege den Hecht in die Bruͤe/ vnd las jhn
darinnen sieden/ thue ein wenig Pfeffer/ Jngwer
Muscatenblumen/ vnd ein gut stuͤcke Butter
dran/ vnd wen man anrichten wil/ so thue die
gantzen Zwibeln davon/ vnd gib sie fein warm/
so sind sie gut.

Eine andere art/ Hechte in einer Vngerischen
Bruͤe zusieden.

MAche es mit den Hechten allenthalben wie
zuvor gemeldet/ den nim klein gehackte
Zwibeln/ vnd ein gut theil klein gehackte
Opffel/ roͤste oder schweisse sie in heissen schmaltz:
Darnach so lege den Hecht in einen Fischtigel/
oder Kessel/ schuͤtte die gehackten Zwibeln/ vnd
Opffel darzu/ geus einen guten Wein daran.
Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Saffran/
vnd so man wil/ so thue auch kleine Rosinlein/

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[94/0106] gute weile liegen/ Nim den etzliche geschelte zwiebeln vnd Petersilgen Wurtzeln/ geus Wasser dran/ vnd las es wol miteinander sieden/ darnach so lege den Hecht in die Bruͤe/ vnd las jhn darinnen sieden/ thue ein wenig Pfeffer/ Jngwer Muscatenblumen/ vnd ein gut stuͤcke Butter dran/ vnd wen man anrichten wil/ so thue die gantzen Zwibeln davon/ vnd gib sie fein warm/ so sind sie gut. Eine andere art/ Hechte in einer Vngerischen Bruͤe zusieden. MAche es mit den Hechten allenthalben wie zuvor gemeldet/ den nim klein gehackte Zwibeln/ vnd ein gut theil klein gehackte Opffel/ roͤste oder schweisse sie in heissen schmaltz: Darnach so lege den Hecht in einen Fischtigel/ oder Kessel/ schuͤtte die gehackten Zwibeln/ vnd Opffel darzu/ geus einen guten Wein daran. Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Saffran/ vnd so man wil/ so thue auch kleine Rosinlein/

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 94. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/106>, abgerufen am 04.12.2024.