Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.gute weile liegen/ Nim den etzliche
geschelte zwiebeln Eine andere art/ Hechte in einer Vngerischen Brüe zusieden. MAche es mit den Hechten allenthalben wie gute weile liegen/ Nim den etzliche
geschelte zwiebeln Eine andere art/ Hechte in einer Vngerischen Bruͤe zusieden. MAche es mit den Hechten allenthalben wie <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0106" n="94"/> gute weile liegen/ Nim den etzliche geschelte zwiebeln<lb/> vnd Petersilgen Wurtzeln/ geus Wasser<lb/> dran/ vnd las es wol miteinander sieden/ darnach<lb/> so lege den Hecht in die Bruͤe/ vnd las jhn<lb/> darinnen sieden/ thue ein wenig Pfeffer/ Jngwer<lb/> Muscatenblumen/ vnd ein gut stuͤcke Butter<lb/> dran/ vnd wen man anrichten wil/ so thue die<lb/> gantzen Zwibeln davon/ vnd gib sie fein warm/<lb/> so sind sie gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Eine andere art/ Hechte in einer Vngerischen </hi><lb/> Bruͤe zusieden.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>Ache es mit den Hechten allenthalben wie<lb/> zuvor gemeldet/ den nim klein gehackte<lb/> Zwibeln/ vnd ein gut theil klein gehackte<lb/> Opffel/ roͤste oder schweisse sie in heissen schmaltz:<lb/> Darnach so lege den Hecht in einen Fischtigel/<lb/> oder Kessel/ schuͤtte die gehackten Zwibeln/ vnd<lb/> Opffel darzu/ geus einen guten Wein daran.<lb/> Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Saffran/<lb/> vnd so man wil/ so thue auch kleine Rosinlein/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [94/0106]
gute weile liegen/ Nim den etzliche geschelte zwiebeln
vnd Petersilgen Wurtzeln/ geus Wasser
dran/ vnd las es wol miteinander sieden/ darnach
so lege den Hecht in die Bruͤe/ vnd las jhn
darinnen sieden/ thue ein wenig Pfeffer/ Jngwer
Muscatenblumen/ vnd ein gut stuͤcke Butter
dran/ vnd wen man anrichten wil/ so thue die
gantzen Zwibeln davon/ vnd gib sie fein warm/
so sind sie gut.
Eine andere art/ Hechte in einer Vngerischen
Bruͤe zusieden.
MAche es mit den Hechten allenthalben wie
zuvor gemeldet/ den nim klein gehackte
Zwibeln/ vnd ein gut theil klein gehackte
Opffel/ roͤste oder schweisse sie in heissen schmaltz:
Darnach so lege den Hecht in einen Fischtigel/
oder Kessel/ schuͤtte die gehackten Zwibeln/ vnd
Opffel darzu/ geus einen guten Wein daran.
Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Saffran/
vnd so man wil/ so thue auch kleine Rosinlein/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 94. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/106>, abgerufen am 22.02.2025. |