Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.vnd grosse
Rosinen/ Koche es in einer Rindfleischsuppen Einen Hecht in einer Vngerischen Brüe zubereiten. NJm einen Hecht groß oder klein/ schupe vnd grosse
Rosinen/ Koche es in einer Rindfleischsuppen Einen Hecht in einer Vngerischen Bruͤe zubereiten. NJm einen Hecht groß oder klein/ schupe <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0105" n="93"/> vnd grosse Rosinen/ Koche es in einer Rindfleischsuppen<lb/> ein wenig/ weiche auch eine Semmel<lb/> in die Bruͤe/ vnd treibe es miteinander durch<lb/> ein haͤrin tuch/ oder enges sieblein/ lege die Hechte<lb/> in einen Tigel/ geus die Bruͤe druͤber/ vnd ein<lb/> maß Wein darzu. Wuͤrtze es mit Jngwer/ viel<lb/> Pfeffer/ Zimmet vnd Saffran/ Vnd las es eine<lb/> halbe stunde miteinander sieden. Wen man<lb/> nun anrichtet/ so strew Jngwer druͤber. Man<lb/> pfleget auch wol die Zwibeln rund zuschneiden/<lb/> vnd die Rosinen gantz zu lassen/ vnd wen sie mit<lb/> gekocht sind/ vnd der Hecht angerichtet ist/ also<lb/> gantz daruͤber zu legen. Das andere streichet<lb/> man alleine durch/ wie vorgemeldet.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen Hecht in einer Vngerischen</hi><lb/> Bruͤe zubereiten.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen Hecht groß oder klein/ schupe<lb/> vnd zerkerbe jhn auff beyden seiten/ mache<lb/> stuͤcken draus/ wasche sie rein/ besprenge<lb/> sie mit saltze/ vnd las sie in einer Schuͤssel eine </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [93/0105]
vnd grosse Rosinen/ Koche es in einer Rindfleischsuppen
ein wenig/ weiche auch eine Semmel
in die Bruͤe/ vnd treibe es miteinander durch
ein haͤrin tuch/ oder enges sieblein/ lege die Hechte
in einen Tigel/ geus die Bruͤe druͤber/ vnd ein
maß Wein darzu. Wuͤrtze es mit Jngwer/ viel
Pfeffer/ Zimmet vnd Saffran/ Vnd las es eine
halbe stunde miteinander sieden. Wen man
nun anrichtet/ so strew Jngwer druͤber. Man
pfleget auch wol die Zwibeln rund zuschneiden/
vnd die Rosinen gantz zu lassen/ vnd wen sie mit
gekocht sind/ vnd der Hecht angerichtet ist/ also
gantz daruͤber zu legen. Das andere streichet
man alleine durch/ wie vorgemeldet.
Einen Hecht in einer Vngerischen
Bruͤe zubereiten.
NJm einen Hecht groß oder klein/ schupe
vnd zerkerbe jhn auff beyden seiten/ mache
stuͤcken draus/ wasche sie rein/ besprenge
sie mit saltze/ vnd las sie in einer Schuͤssel eine
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 93. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/105>, abgerufen am 16.07.2024. |