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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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drinnen sieden/ vnd kochen. Man pfleget auch
wol ein friesch vnd new gereuchert Schweinen
Fleisch vom Bauchstücke/ fein klein zu dünnen
langen stücklein zuschneiden/ vnd zu dem Kraut
zu legen/ wenn es nun balde gesotten hat/ so nim
ein wenig Rohm oder Milch/ schlage 2 oder 3
Eyer dran/ thue ein wenig saltz/ Jngwer/ Pfeffer
vnd Saffran darzu/ quirle es vntereinander/
vnd geus es zum Kraute/ so bekompt es ein gut
dickes södlein/ Richte es darnach an/ es ist ein
herlich gut essen.

Eine gute gesunde grüne Farbe zu allerley
Essen zugebrauchen.

NJm eine gute vnd grosse handvol Petersilgen/
die schneide klein/ vnd stosse oder reibe
sie wol/ trucke dan den safft daraus/ vnd
gebrauch es/ zu vielen essen.

drinnen sieden/ vnd kochen. Man pfleget auch
wol ein friesch vnd new gereuchert Schweinen
Fleisch vom Bauchstuͤcke/ fein klein zu duͤnnen
langen stuͤcklein zuschneiden/ vnd zu dem Kraut
zu legen/ wenn es nun balde gesotten hat/ so nim
ein wenig Rohm oder Milch/ schlage 2 oder 3
Eyer dran/ thue ein wenig saltz/ Jngwer/ Pfeffer
vnd Saffran darzu/ quirle es vntereinander/
vnd geus es zum Kraute/ so bekompt es ein gut
dickes soͤdlein/ Richte es darnach an/ es ist ein
herlich gut essen.

Eine gute gesunde gruͤne Farbe zu allerley
Essen zugebrauchen.

NJm eine gute vnd grosse handvol Petersilgen/
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sie wol/ trucke dan den safft daraus/ vnd
gebrauch es/ zu vielen essen.

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[90/0102] drinnen sieden/ vnd kochen. Man pfleget auch wol ein friesch vnd new gereuchert Schweinen Fleisch vom Bauchstuͤcke/ fein klein zu duͤnnen langen stuͤcklein zuschneiden/ vnd zu dem Kraut zu legen/ wenn es nun balde gesotten hat/ so nim ein wenig Rohm oder Milch/ schlage 2 oder 3 Eyer dran/ thue ein wenig saltz/ Jngwer/ Pfeffer vnd Saffran darzu/ quirle es vntereinander/ vnd geus es zum Kraute/ so bekompt es ein gut dickes soͤdlein/ Richte es darnach an/ es ist ein herlich gut essen. Eine gute gesunde gruͤne Farbe zu allerley Essen zugebrauchen. NJm eine gute vnd grosse handvol Petersilgen/ die schneide klein/ vnd stosse oder reibe sie wol/ trucke dan den safft daraus/ vnd gebrauch es/ zu vielen essen.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 90. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/102>, abgerufen am 23.11.2024.