Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.Das CLXVI. Capitel. Allerley Wildpret/ das da gesaltzen ist. Wasche das Wildprat aus einem wasser oder etli- Das CLXVIII. Capitel. Wiltu Endten oder
Birckhünner in einem schwar- Nim Zwetschken oder Kirschen/ die gesotten sein/ einen Das CLXIX. Capitel. Ein Hirschen Wildprat in einem
newen Das CLXVI. Capitel. Allerley Wildpret/ das da gesaltzen ist. Wasche das Wildprat aus einem wasser oder etli- Das CLXVIII. Capitel. Wiltu Endten oder
Birckhuͤnner in einem schwar- Nim Zwetschkẽ oder Kirschen/ die gesotten sein/ einen Das CLXIX. Capitel. Ein Hirschen Wildprat in einem
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Das CLXVI. Capitel.
Allerley Wildpret/ das da gesaltzen ist.
Wasche das Wildprat aus einem wasser oder etli-
chen/ das es das saltz vergehet/ vnd koch es in einem Topff oder kes-
sel/ darnach rhoͤste eine schnitte brodt oder zwey/ thue sie in einen Es-
sig mit Wein gemischet/ zuschneidt etliche Epffel/ thue sie auch da-
zu/ laß das also sieden/ wenn es wol weich wird/ so treib das also
durch ein Tuch oder Sieb/ vnd lege das gekochte Wildprat dar-
ein/ wuͤrtze es/ womit dirs geliebet/ auch magstu geyle Epffel dar-
auff schuͤtten/ wenn du es auff die schuͤssel gibst/ so dirs gefellet.
Das CLXVIII. Capitel.
Wiltu Endten oder Birckhuͤnner in einem schwar-
tzen sothe zurichten.
Nim Zwetschkẽ oder Kirschen/ die gesotten sein/ einen
loͤffel voll oder zweene/ thue sie in einen sawren Wein/ vnd roͤhste
weis brodt/ thue das auch in den Wein/ laß es ein wenig sieden/ dar-
nach zureibe das weis brodt/ vnd geus den Wein oben drauff/ treib
das durch ein Tuch oder Sieb/ vnd stecke die Birckhuͤnner an/ laß
sie wol halb braten/ darnach zulege sie/ oder laß sie gantz/ wie du
wilt/ lage sie in das soht/ laß sie kochen/ biß sie gar werden/ duͤncket
dich/ laß das Soht zu sawer sey/ so lege Honig oder Zucker daran/
vnd wuͤrtze sie mit Pfeffer/ Jngber/ Nelcken/ thue ein wenig
schmaltz daran/ geliebt dirs mache gehle Oeffel darauff/ wenn du
es auff die schuͤssel gibst.
Das CLXIX. Capitel.
Ein Hirschen Wildprat in einem newen
Sohte.
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Zitationshilfe: | Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208, S. 199. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/coler_kochbuch_1593/98>, abgerufen am 05.07.2024. |