Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.oder gehl soht/ vnd laß es mit auffsieden/ vnd gib es hin/
also magstu Das CXVII. Capitel. Eine Gallart von Kalbesfüssen. WJltu machen eine Gallart von Kalbesfüssen/ so Das CVXIII. Capitel. Eine gute Saltze zum Gebratens zu machen. WJltu machen eine gute saltze zum Gebraten/ so nim Das CXIX. Capitel. Ein Einduncke von Rosincken zu machen. WJltu haben eine einduncke von Rosincken/ so stoß oder gehl soht/ vnd laß es mit auffsieden/ vnd gib es hin/
also magstu Das CXVII. Capitel. Eine Gallart von Kalbesfuͤssen. WJltu machen eine Gallart von Kalbesfuͤssen/ so Das CVXIII. Capitel. Eine gute Saltze zum Gebratens zu machen. WJltu machen eine gute saltze zum Gebraten/ so nim Das CXIX. Capitel. Ein Einduncke von Rosincken zu machen. WJltu haben eine einduncke von Rosincken/ so stoß <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0078" n="179"/> oder gehl soht/ vnd laß es mit auffsieden/ vnd gib es hin/ also magstu<lb/> auch machen einen Kalbeskopff.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">CXVII.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Eine Gallart von Kalbesfuͤssen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#k">WJ</hi>ltu machen eine Gallart von Kalbesfuͤssen/ so<lb/> seud die fuͤsse reine abe/ vnd mache darauff ein huͤbsch soht von<lb/> Wein vnd Essige/ vnd wuͤrtze es wol/ vnd wenns geronnen ist/ so<lb/> gibs hin. Also magstu auch machen fuͤsse von Ochsen/ von Hir-<lb/> schen/ von andern grossen Wildprat.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">CVXIII.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Eine gute Saltze zum Gebratens zu machen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#k">WJ</hi>ltu machen eine gute saltze zum Gebraten/ so nim<lb/> darunter geribene Mandeln/ thue darunter gebaͤhete Semmel/ reib<lb/> es wol kleine durcheinander/ mach es an mit Weine/ wuͤrtze es mit<lb/> Cinamey vnd Jngber/ vnd Muscaten/ mache es suͤsse oder saͤwer-<lb/> lich/ nur nicht zu dicke oder zu duͤnne/ vnd gib sie neben dem gebra-<lb/> tenen hin. Wiltu sie denn haben mit einer farben/ so mache sie<lb/> suͤsse mit einem roten Troye/ so wird sie huͤbsch roth werden.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">CXIX.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Ein Einduncke von Rosincken zu machen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#k">WJ</hi>ltu haben eine einduncke von Rosincken/ so stoß<lb/> sie in einem Moͤrsel/ vnd nim darunter gebaͤhete Semmel/ Vnd<lb/> wenn du es gestossen hast/ so machs auff mit einem Weine/ vnd<lb/> treibs durch ein Sieb/ wuͤrtze es ab/ vnd gib sie hin. Also magstu<lb/> auch machen eine Eintuncke von Hanbotten/ oder Kalincken bee-<lb/> ren/ oder aber andern guten Beeren.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [179/0078]
oder gehl soht/ vnd laß es mit auffsieden/ vnd gib es hin/ also magstu
auch machen einen Kalbeskopff.
Das CXVII. Capitel.
Eine Gallart von Kalbesfuͤssen.
WJltu machen eine Gallart von Kalbesfuͤssen/ so
seud die fuͤsse reine abe/ vnd mache darauff ein huͤbsch soht von
Wein vnd Essige/ vnd wuͤrtze es wol/ vnd wenns geronnen ist/ so
gibs hin. Also magstu auch machen fuͤsse von Ochsen/ von Hir-
schen/ von andern grossen Wildprat.
Das CVXIII. Capitel.
Eine gute Saltze zum Gebratens zu machen.
WJltu machen eine gute saltze zum Gebraten/ so nim
darunter geribene Mandeln/ thue darunter gebaͤhete Semmel/ reib
es wol kleine durcheinander/ mach es an mit Weine/ wuͤrtze es mit
Cinamey vnd Jngber/ vnd Muscaten/ mache es suͤsse oder saͤwer-
lich/ nur nicht zu dicke oder zu duͤnne/ vnd gib sie neben dem gebra-
tenen hin. Wiltu sie denn haben mit einer farben/ so mache sie
suͤsse mit einem roten Troye/ so wird sie huͤbsch roth werden.
Das CXIX. Capitel.
Ein Einduncke von Rosincken zu machen.
WJltu haben eine einduncke von Rosincken/ so stoß
sie in einem Moͤrsel/ vnd nim darunter gebaͤhete Semmel/ Vnd
wenn du es gestossen hast/ so machs auff mit einem Weine/ vnd
treibs durch ein Sieb/ wuͤrtze es ab/ vnd gib sie hin. Also magstu
auch machen eine Eintuncke von Hanbotten/ oder Kalincken bee-
ren/ oder aber andern guten Beeren.
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Zitationshilfe: | Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208, S. 179. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/coler_kochbuch_1593/78>, abgerufen am 01.03.2025. |