Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.Das LXXXVI. Capitel. Hünner im Mörrettich. WJltu gute Hünner im Krihn
oder Mörrettich zu- Das LXXXVII. Capitel. Ein gut Essen von Ochsenzugen. WJltu ein gut Essen von Ochsenzungen
haben/ so Das LXXXVIII. Capitel. Das LXXXVI. Capitel. Huͤnner im Moͤrrettich. WJltu gute Huͤnner im Krihn
oder Moͤrrettich zu- Das LXXXVII. Capitel. Ein gut Essen von Ochsenzugen. WJltu ein gut Essen von Ochsenzungen
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Das LXXXVI. Capitel.
Huͤnner im Moͤrrettich.
WJltu gute Huͤnner im Krihn oder Moͤrrettich zu-
richten/ so seud gute fette Huͤnner in einem Wasser/ das
Sie wol weich werden. Nim den Krihn/ vnd reibe jhn in
einem Reibetopff/ vnd thue darunter eine handvoll geschelte Man-
delkernen/ reib es wol klein durcheinander/ vnd nim darnach diesel-
be suppe/ vnd mache diesen Krihn nicht zu dicke noch zu duͤnne/ son-
dern das es eine rechte masse hat/ darmit auff/ lege gebaͤhete Sem-
mel auff eine schuͤssel/ vnd lege darauff die Huͤnner vnd die Sem-
mel. Wiltu/ so lege auch einen gebradtenen Nierbratdten drauff/
vnd geus diesen heissen Kriehn darauff/ vnd bestrewe es mit einer
Ci- namey/ vnd gibs so hin.
Das LXXXVII. Capitel.
Ein gut Essen von Ochsenzugen.
WJltu ein gut Essen von Ochsenzungen haben/ so
seude sie abe in einem Topff/ vnd schele vnd zuschneide sie
in huͤbsche breite stuͤck/ vnd mache darauff ein soht/ wie im
75.cap. gemeldet ist/ Wiltu aber diß Soht mit Zwippeln oder Epf-
feln nicht haben/ so mache es schlecht mit Pfefferkuchen/ vnd mit
Weine/ schuͤtte kleine Rosincken darein/ vnd wuͤrtze es ab mit vor-
genanten Wuͤrtzen. Also magstu auch machen die Eyer von den
Kuchen.
Das LXXXVIII. Capitel.
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