Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.schütte grosse Rosincken drauff/ oder Zibeben/
bestrewe sie mit Ci- Das LXXX. Capitel. Junge Hünner in einem
Polnischen Sothe WJltu machen junge Hünner auff
Polnisch/ so zer- WJltu sie machen auff ein andere weis/ so nim Speck vnd Das LXXXI. Capitel. Junge Hünner in Lemonien zu kochen. schuͤtte grosse Rosincken drauff/ oder Zibeben/
bestrewe sie mit Ci- Das LXXX. Capitel. Junge Huͤnner in einem
Polnischen Sothe WJltu machen junge Huͤnner auff
Polnisch/ so zer- WJltu sie machen auff ein andere weis/ so nim Speck vnd Das LXXXI. Capitel. Junge Huͤnner in Lemonien zu kochen. <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0054" n="155"/> schuͤtte grosse Rosincken drauff/ oder Zibeben/ bestrewe sie mit Ci-<lb/> namey/ vnd gib sie hin.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">LXXX.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Junge Huͤnner in einem Polnischen Sothe<lb/> zu machen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi><hi rendition="#k">J</hi>ltu machen junge Huͤnner auff Polnisch/ so zer-<lb/> hawe sie klein/ wasche sie rein aus/ vnd thue sie in einen<lb/> Topff/ nim geschelte Zwippeln/ wasche sie rein aus/ vnd<lb/> lege sie zu den Huͤnnern in den Topff/ setze sie zu dem Fewer/ geus<lb/> darauff ein rien Wasser/ vnd laß sie wol sieden/ scheumw sie rein/<lb/> vnd saltze sie nicht zu sehr. Wenn sie gesotten sein/ so schuͤtte sie auff<lb/> ein Sieb oder Durchschlag/ das sie suppe dauon seiget/ thue die<lb/> Zwippeln in einen Reibetopff/ reibe sie klein/ vnd lege die Huͤnner<lb/> wider in den Topff/ in deme sie gesotten haben/ vnd wenn die Zwip-<lb/> peln kleine geriebene sein/ so geus die suppe darauff/ in der sie gesotten<lb/> haben/ vnd treibe sie durch ein Sieb/ vnd geus dieses Soht auff die<lb/> Huͤnner/ setze es zum Fewer/ vnd laß sie auffsieden/ wuͤrtze sie mit<lb/> Pfeffer/ Jngber/ Saffran/ vnd Muscatenblumen/ vnd koste sie zu<lb/> rechter masse/ saltze sie nicht zu sehr noch zu wenig/ vnd gib sie hin.</p><lb/> <p><hi rendition="#k">WJ</hi>ltu sie machen auff ein andere weis/ so nim Speck vnd<lb/> Zwippeln/ hacke sie klein durcheinander/ vnd lege sie zu solchen jun-<lb/> gen Huͤnnern in den Topff/ vnd laß sie wol sieden/ wuͤrtze sie ab mit<lb/> vorgenanter wuͤrtze/ wie oben geschrieben stehet/ vnd diese Zwippeln<lb/> magstu auch gebrauchen auff alte Huͤnner.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">LXXXI.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Junge Huͤnner in Lemonien zu kochen.</p> </argument><lb/> </div> </div> </body> </text> </TEI> [155/0054]
schuͤtte grosse Rosincken drauff/ oder Zibeben/ bestrewe sie mit Ci-
namey/ vnd gib sie hin.
Das LXXX. Capitel.
Junge Huͤnner in einem Polnischen Sothe
zu machen.
WJltu machen junge Huͤnner auff Polnisch/ so zer-
hawe sie klein/ wasche sie rein aus/ vnd thue sie in einen
Topff/ nim geschelte Zwippeln/ wasche sie rein aus/ vnd
lege sie zu den Huͤnnern in den Topff/ setze sie zu dem Fewer/ geus
darauff ein rien Wasser/ vnd laß sie wol sieden/ scheumw sie rein/
vnd saltze sie nicht zu sehr. Wenn sie gesotten sein/ so schuͤtte sie auff
ein Sieb oder Durchschlag/ das sie suppe dauon seiget/ thue die
Zwippeln in einen Reibetopff/ reibe sie klein/ vnd lege die Huͤnner
wider in den Topff/ in deme sie gesotten haben/ vnd wenn die Zwip-
peln kleine geriebene sein/ so geus die suppe darauff/ in der sie gesotten
haben/ vnd treibe sie durch ein Sieb/ vnd geus dieses Soht auff die
Huͤnner/ setze es zum Fewer/ vnd laß sie auffsieden/ wuͤrtze sie mit
Pfeffer/ Jngber/ Saffran/ vnd Muscatenblumen/ vnd koste sie zu
rechter masse/ saltze sie nicht zu sehr noch zu wenig/ vnd gib sie hin.
WJltu sie machen auff ein andere weis/ so nim Speck vnd
Zwippeln/ hacke sie klein durcheinander/ vnd lege sie zu solchen jun-
gen Huͤnnern in den Topff/ vnd laß sie wol sieden/ wuͤrtze sie ab mit
vorgenanter wuͤrtze/ wie oben geschrieben stehet/ vnd diese Zwippeln
magstu auch gebrauchen auff alte Huͤnner.
Das LXXXI. Capitel.
Junge Huͤnner in Lemonien zu kochen.
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