Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.Das LXXVI. Capitel. Ein Apffel Muhß zu machen. NJm Epffel vnd schele sie/ so viel du
jhr auff eine Das LXXVII. Capitel. Ein ander Muhs von Epffeln. SChneide sie hübsch
scheibelicht/ wie vor geschrieben Das LXXVI. Capitel. Ein Apffel Muhß zu machen. NJm Epffel vnd schele sie/ so viel du
jhr auff eine Das LXXVII. Capitel. Ein ander Muhs von Epffeln. SChneide sie huͤbsch
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Das LXXVI. Capitel.
Ein Apffel Muhß zu machen.
NJm Epffel vnd schele sie/ so viel du jhr auff eine
Schuͤssel haben wilt/ schneide sie huͤbsch scheibelicht klein/
vnd lege sie in einen Topff/ thue Butter darzu/ setze sie zum
Fewer/ vnd laß sie flucks mit der Butter sieden/ das sie fein weich
werden/ geus die Butter daruon auffs aller reineste/ vnd schuͤtte sie
auff ein Tuch/ vnd treibe sie flucks durch. Nim darzu zwelff Eyer/
laß sie mit herdurch lauffen/ vnd mische das flucks durcheinander/
thues wider in den Topff/ ists zu dicke/ so machs duͤnner mit Wein/
vnd setze es zum Fewer/ machs suͤsse mit Honig oder Zucker/ vnd
wuͤrtze es ab mit allerley Wuͤrtze/ nur mit Nelcken nicht/ schuͤtte
darein kleine geschnittene Mandeln/ vnd kleine Rosincken/ vnd
ruͤhrs wol durcheinander/ koste es zu rechter masse/ bestrewe es mit
einem Troye/ vnd gibs also hin.
Das LXXVII. Capitel.
Ein ander Muhs von Epffeln.
SChneide sie huͤbsch scheibelicht/ wie vor geschrieben
stehet/ thue Butter in einen Thoͤnen Tiegel/ thue die Epf-
fel drein/ laß wol rhoͤsten/ das sie weich werden/ so streich sie
denn in einen Tiegel fein gleich/ vnd schlage Eyer drauff/ das sie
sein/ wie gesatzte Eyer. Wenn nun die Eyer auff den Epffeln fer-
tig werden/ so besprenge sie mir Saltz/ vnd richte sie an/ bestrewe sie
mit Jngber/ vnd gib sie hin.
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