Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.Das LXII. Capitel. Ein Confect von Holunder. WJltu ein Confect von Holunder machen/
so pflü- Das LXIII. Capitel. Ein geschnitten Muhß von Eyern. WJltu ein geschnitten Muhß von Eyern
vnd von Das LXII. Capitel. Ein Confect von Holunder. WJltu ein Confect von Holunder machen/
so pfluͤ- Das LXIII. Capitel. Ein geschnitten Muhß von Eyern. WJltu ein geschnitten Muhß von Eyern
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Das LXII. Capitel.
Ein Confect von Holunder.
WJltu ein Confect von Holunder machen/ so pfluͤ-
cke die Holunder Bluͤte von den stielen ab/ lege sie an die
Sonne/ das sie fein duͤrre wird/ vnd nim Honig in einen
Tigel/ vnd roͤhste sie wol abe/ das sie gantz treuge wird/ wuͤrtze es ab
mit Pfeffer/ Jngber/ Nelcken/ Muscaten/ Muscatenblumen/ vnd
Cinamey. Diß Confect magstu gebrauchen zu allerley gebackens.
Das LXIII. Capitel.
Ein geschnitten Muhß von Eyern.
WJltu ein geschnitten Muhß von Eyern vnd von
Weitzenen mehl machen/ vnd sol es nur auff eine schuͤssel
sein/ so nim zwelff Eyer vnd Weitzenmehl/ schlage die
Eyer in das Mehl/ vnd mache einen harten Teig draus/ das du jhn
mangeln kanst/ mangel jhn fein duͤnne auff einem Tische oder bret-
te/ vnd bestrewe jhn wol mit Mandeln/ das er gantz treuge wird/
vnd nicht zusammen klebe/ schneid jhn klein/ wenn der gemangelt
ist/ wie ein loͤdicht Sawerkraut/ vnd schmeltze Butter in einer pfan-
ne. Wenn die Butter heis wird/ so nim diesen geschnittenen Teig/
vnd schuͤtte jhn in die Butter/ vnd laß es wol backen/ das es huͤbsch
rusch wird/ Vnd wenn es nun gebacken ist/ so hebe es wider aus der
Butter oder Fetten/ schuͤtte es in eine heisse Milch/ vnd laß es wol
sieden/ das es fein dicke wird/ vnd saltze es zu rechter masse/ vnd gibs
hin. Bestrewe es mit einem Zucker oder Troye/ Du magst auch
wol darzu gebrauchen/ die vorgenante Holunderbluͤte.
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