Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.zimlich/ so lege Butter drein/ Merck/ ein Kitzing ist der
Ro- Das LIII. Capitel. Ein gut Gericht von Lampreten. LEge sie in einen guten Malvasier/ vnd
laß sie dar- Das LIV. Capitel. Ein rothes Soht von Krebsen zu machen. SO brich jhnen die Köpff abe/
vnd nim jhnen das bit- zimlich/ so lege Butter drein/ Merck/ ein Kitzing ist der
Ro- Das LIII. Capitel. Ein gut Gericht von Lampreten. LEge sie in einen guten Malvasier/ vnd
laß sie dar- Das LIV. Capitel. Ein rothes Soht von Krebsen zu machen. SO brich jhnen die Koͤpff abe/
vnd nim jhnen das bit- <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0038" n="139"/> zimlich/ so lege Butter drein/ Merck/ ein Kitzing ist der Ro-<lb/> gen von den Karpen vnd Hechten.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">LIII.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Ein gut Gericht von Lampreten.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#in">L</hi><hi rendition="#k">E</hi>ge sie in einen guten Malvasier/ vnd laß sie dar-<lb/> innen wol trincken/ das sie wol quellen. Nim kleine Rosin-<lb/> cken vnd Pfefferkuche/ reibs in einen Reibetopffe fein klein/<lb/> vnd machs auff mit einem Malvasier/ vnd zeuch es durch ein tuch/<lb/> geus das in einen Tigel/ vnd lege darein diese Fische/ vnd laß sie wol<lb/> sieden/ wuͤrtze sie ab mit ein wenig Pfeffer/ Jngber/ Nelcken/ Cina-<lb/> mey/ Muscaten/ Muscatenblumen/ vnd ein wenig Saffran/ das<lb/> es huͤbsch braun bleibe/ vnd mache jhnen einen lieblichen schmack/<lb/> lege drein kleine oder grosse Rosincken/ vnd klein geschnittene Man-<lb/> deln/ vnd richt es an/ vnd bestrewe es mit Cinamey/ machs also<lb/> fein/ vnd gibs hin.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">LIV.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Ein rothes Soht von Krebsen zu machen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi><hi rendition="#k">O</hi> brich jhnen die Koͤpff abe/ vnd nim jhnen das bit-<lb/> tere/ vnd zeug jhnen den darm im zagel aus/ weil sie noch<lb/> rohe sein/ vnnd wasche sie rein aus/ stosse sie in einem<lb/> Moͤrsel/ vnd nim darunter Weisbrodt/ vnd machs auff mit einem<lb/> Weine/ vnd seude Fisch darinnen/ Hecht oder andere gemeine Fi-<lb/> sche/ vnd laß es wol absieden/ wuͤrtze es ab mit Pfeffer/ Jngber/<lb/> Saffran/ vnd wenns wol eingesotten ist/ so richte es an/ vnd gibs<lb/> hin.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [139/0038]
zimlich/ so lege Butter drein/ Merck/ ein Kitzing ist der Ro-
gen von den Karpen vnd Hechten.
Das LIII. Capitel.
Ein gut Gericht von Lampreten.
LEge sie in einen guten Malvasier/ vnd laß sie dar-
innen wol trincken/ das sie wol quellen. Nim kleine Rosin-
cken vnd Pfefferkuche/ reibs in einen Reibetopffe fein klein/
vnd machs auff mit einem Malvasier/ vnd zeuch es durch ein tuch/
geus das in einen Tigel/ vnd lege darein diese Fische/ vnd laß sie wol
sieden/ wuͤrtze sie ab mit ein wenig Pfeffer/ Jngber/ Nelcken/ Cina-
mey/ Muscaten/ Muscatenblumen/ vnd ein wenig Saffran/ das
es huͤbsch braun bleibe/ vnd mache jhnen einen lieblichen schmack/
lege drein kleine oder grosse Rosincken/ vnd klein geschnittene Man-
deln/ vnd richt es an/ vnd bestrewe es mit Cinamey/ machs also
fein/ vnd gibs hin.
Das LIV. Capitel.
Ein rothes Soht von Krebsen zu machen.
SO brich jhnen die Koͤpff abe/ vnd nim jhnen das bit-
tere/ vnd zeug jhnen den darm im zagel aus/ weil sie noch
rohe sein/ vnnd wasche sie rein aus/ stosse sie in einem
Moͤrsel/ vnd nim darunter Weisbrodt/ vnd machs auff mit einem
Weine/ vnd seude Fisch darinnen/ Hecht oder andere gemeine Fi-
sche/ vnd laß es wol absieden/ wuͤrtze es ab mit Pfeffer/ Jngber/
Saffran/ vnd wenns wol eingesotten ist/ so richte es an/ vnd gibs
hin.
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Zitationshilfe: | Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208, S. 139. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/coler_kochbuch_1593/38>, abgerufen am 01.03.2025. |