Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.ser darzu/ vnd laß jhn lauffen durch ein enge Sieb/ vnd thue
jhn in Das LI. Capitel. Ein Muhss von Mohn zu machen. WEsser den Mohn ein vnd reibe jhn
klein/ mache Das LII. Capitel. Einen Kitzing zu machen. WJltu einen guten Kitzing machen/ so
lege jhn in ei- ser darzu/ vnd laß jhn lauffen durch ein enge Sieb/ vnd thue
jhn in Das LI. Capitel. Ein Muhss von Mohn zu machen. WEsser den Mohn ein vnd reibe jhn
klein/ mache Das LII. Capitel. Einen Kitzing zu machen. WJltu einen guten Kitzing machen/ so
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ser darzu/ vnd laß jhn lauffen durch ein enge Sieb/ vnd thue jhn in
einen Kessel oder Topff/ vnd laß es zusammen lauffen/ vnd schuͤtte
es in ein Tuch/ das das Wasser heraus laufft/ lege es in eine schuͤs-
sel/ vnd vermische es mit Zucker vnd Rosincken/ vnd lege es fein
hoch auff eine Schuͤssel/ vnd gibs hin.
Das LI. Capitel.
Ein Muhss von Mohn zu machen.
WEsser den Mohn ein vnd reibe jhn klein/ mache
jhn durch einen Durchschlag/ Sieb oder Tuch/ mit was-
ser/ vnd laß es zusammen lauffen/ wie den vorgenandten
Hanff/ vnd schuͤtte jhn auff ein Tuch/ daß das Wasser rein herab
laufft oder seiget/ mache jhn auff mit Zucker vnd Rosincken/ wie
vor geschrieben stehet/ vnd gibs hin.
Das LII. Capitel.
Einen Kitzing zu machen.
WJltu einen guten Kitzing machen/ so lege jhn in ei-
ne Pfanne in heis siedent Wasser/ vnd saltze jhn zu mas-
sen/ vnd laß jhn wol sieden/ das er fein gantz bleibet/ vnd
nim jhn wider heraus aus dem wasser/ vnd schneid jn huͤbsch zu stuͤ-
cken/ so gros als die Welschen nuͤsse/ vnd nim gesottenẽ Hanff/ rei-
be jhn klein/ vnd mache jhn auff mit einem Wasser/ fein wie ein
andere Hanffsuppe/ vnd lege den Kitzing in dieselbige suppe/ vnd setz
jhn vber/ vnd lasse jhn damit einsieden/ thue darunter grosse Ronsin-
cken/ vnd wuͤrtze jhn ab mit Pfeffer/ Jngber vnd Saffran. Jsts denn
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