ser darzu/ vnd laß jhn lauffen durch ein enge Sieb/ vnd thue
jhn in
einen Kessel oder Topff/ vnd laß es zusammen lauffen/ vnd
schütte
es in ein Tuch/ das das Wasser heraus laufft/ lege es in eine
schüs-
sel/ vnd vermische es mit Zucker vnd Rosincken/ vnd lege es fein
hoch auff eine Schüssel/ vnd gibs hin.
Das LI. Capitel.
Ein Muhss von Mohn zu machen.
WEsser den Mohn ein vnd reibe jhn
klein/ mache
jhn durch einen Durchschlag/ Sieb oder Tuch/ mit was-
ser/ vnd
laß es zusammen lauffen/ wie den vorgenandten
Hanff/ vnd schütte jhn auff
ein Tuch/ daß das Wasser rein herab
laufft oder seiget/ mache jhn auff mit Zucker
vnd Rosincken/ wie
vor geschrieben stehet/ vnd gibs hin.
Das LII. Capitel.
WJltu einen guten Kitzing machen/ so
lege jhn in ei-
ne Pfanne in heis siedent Wasser/ vnd saltze jhn zu mas-
sen/
vnd laß jhn wol sieden/ das er fein gantz bleibet/ vnd
nim jhn wider heraus aus dem
wasser/ vnd schneid jn hübsch zu stü-
cken/ so gros als die Welschen
nüsse/ vnd nim gesottenen Hanff/ rei-
be jhn klein/ vnd mache jhn
auff mit einem Wasser/ fein wie ein
andere Hanffsuppe/ vnd lege den Kitzing in
dieselbige suppe/ vnd setz
jhn vber/ vnd lasse jhn damit einsieden/ thue darunter
grosse Ronsin-
cken/ vnd würtze jhn ab mit Pfeffer/ Jngber vnd Saffran. Jsts
denn
ser darzu/ vnd laß jhn lauffen durch ein enge Sieb/ vnd thue
jhn in
einen Kessel oder Topff/ vnd laß es zusammen lauffen/ vnd
schuͤtte
es in ein Tuch/ das das Wasser heraus laufft/ lege es in eine
schuͤs-
sel/ vnd vermische es mit Zucker vnd Rosincken/ vnd lege es fein
hoch auff eine Schuͤssel/ vnd gibs hin.
Das LI. Capitel.
Ein Muhss von Mohn zu machen.
WEsser den Mohn ein vnd reibe jhn
klein/ mache
jhn durch einen Durchschlag/ Sieb oder Tuch/ mit was-
ser/ vnd
laß es zusammen lauffen/ wie den vorgenandten
Hanff/ vnd schuͤtte jhn auff
ein Tuch/ daß das Wasser rein herab
laufft oder seiget/ mache jhn auff mit Zucker
vnd Rosincken/ wie
vor geschrieben stehet/ vnd gibs hin.
Das LII. Capitel.
WJltu einen guten Kitzing machen/ so
lege jhn in ei-
ne Pfanne in heis siedent Wasser/ vnd saltze jhn zu mas-
sen/
vnd laß jhn wol sieden/ das er fein gantz bleibet/ vnd
nim jhn wider heraus aus dem
wasser/ vnd schneid jn huͤbsch zu stuͤ-
cken/ so gros als die Welschen
nuͤsse/ vnd nim gesottenẽ Hanff/ rei-
be jhn klein/ vnd mache jhn
auff mit einem Wasser/ fein wie ein
andere Hanffsuppe/ vnd lege den Kitzing in
dieselbige suppe/ vnd setz
jhn vber/ vnd lasse jhn damit einsieden/ thue darunter
grosse Ronsin-
cken/ vnd wuͤrtze jhn ab mit Pfeffer/ Jngber vnd Saffran. Jsts
denn
<TEI>
<text>
<body>
<div n="1">
<div n="2">
<p><pb facs="#f0037" n="138"/>
ser darzu/ vnd laß jhn lauffen durch ein enge Sieb/ vnd thue
jhn in<lb/>
einen Kessel oder Topff/ vnd laß es zusammen lauffen/ vnd
schuͤtte<lb/>
es in ein Tuch/ das das Wasser heraus laufft/ lege es in eine
schuͤs-<lb/>
sel/ vnd vermische es mit Zucker vnd Rosincken/ vnd lege es fein<lb/>
hoch auff eine Schuͤssel/ vnd gibs hin.</p>
</div><lb/>
<div n="2">
<head>Das <hi rendition="#aq">LI.</hi> Capitel.</head><lb/>
<argument>
<p>Ein Muhss von Mohn zu machen.</p>
</argument><lb/>
<p><hi rendition="#in">W</hi><hi rendition="#k">E</hi>sser den Mohn ein vnd reibe jhn
klein/ mache<lb/>
jhn durch einen Durchschlag/ Sieb oder Tuch/ mit was-<lb/>
ser/ vnd
laß es zusammen lauffen/ wie den vorgenandten<lb/>
Hanff/ vnd schuͤtte jhn auff
ein Tuch/ daß das Wasser rein herab<lb/>
laufft oder seiget/ mache jhn auff mit Zucker
vnd Rosincken/ wie<lb/>
vor geschrieben stehet/ vnd gibs hin.</p>
</div><lb/>
<div n="2">
<head>Das <hi rendition="#aq">LII.</hi> Capitel. </head><lb/>
<argument>
<p>Einen Kitzing zu machen.</p>
</argument><lb/>
<p><hi rendition="#in">W</hi><hi rendition="#k">J</hi>ltu einen guten Kitzing machen/ so
lege jhn in ei-<lb/>
ne Pfanne in heis siedent Wasser/ vnd saltze jhn zu mas-<lb/>
sen/
vnd laß jhn wol sieden/ das er fein gantz bleibet/ vnd<lb/>
nim jhn wider heraus aus dem
wasser/ vnd schneid jn huͤbsch zu stuͤ-<lb/>
cken/ so gros als die Welschen
nuͤsse/ vnd nim gesottenẽ Hanff/ rei-<lb/>
be jhn klein/ vnd mache jhn
auff mit einem Wasser/ fein wie ein<lb/>
andere Hanffsuppe/ vnd lege den Kitzing in
dieselbige suppe/ vnd setz<lb/>
jhn vber/ vnd lasse jhn damit einsieden/ thue darunter
grosse Ronsin-<lb/>
cken/ vnd wuͤrtze jhn ab mit Pfeffer/ Jngber vnd Saffran. Jsts
denn<lb/></p>
</div>
</div>
</body>
</text>
</TEI>
[138/0037]
ser darzu/ vnd laß jhn lauffen durch ein enge Sieb/ vnd thue jhn in
einen Kessel oder Topff/ vnd laß es zusammen lauffen/ vnd schuͤtte
es in ein Tuch/ das das Wasser heraus laufft/ lege es in eine schuͤs-
sel/ vnd vermische es mit Zucker vnd Rosincken/ vnd lege es fein
hoch auff eine Schuͤssel/ vnd gibs hin.
Das LI. Capitel.
Ein Muhss von Mohn zu machen.
WEsser den Mohn ein vnd reibe jhn klein/ mache
jhn durch einen Durchschlag/ Sieb oder Tuch/ mit was-
ser/ vnd laß es zusammen lauffen/ wie den vorgenandten
Hanff/ vnd schuͤtte jhn auff ein Tuch/ daß das Wasser rein herab
laufft oder seiget/ mache jhn auff mit Zucker vnd Rosincken/ wie
vor geschrieben stehet/ vnd gibs hin.
Das LII. Capitel.
Einen Kitzing zu machen.
WJltu einen guten Kitzing machen/ so lege jhn in ei-
ne Pfanne in heis siedent Wasser/ vnd saltze jhn zu mas-
sen/ vnd laß jhn wol sieden/ das er fein gantz bleibet/ vnd
nim jhn wider heraus aus dem wasser/ vnd schneid jn huͤbsch zu stuͤ-
cken/ so gros als die Welschen nuͤsse/ vnd nim gesottenẽ Hanff/ rei-
be jhn klein/ vnd mache jhn auff mit einem Wasser/ fein wie ein
andere Hanffsuppe/ vnd lege den Kitzing in dieselbige suppe/ vnd setz
jhn vber/ vnd lasse jhn damit einsieden/ thue darunter grosse Ronsin-
cken/ vnd wuͤrtze jhn ab mit Pfeffer/ Jngber vnd Saffran. Jsts denn