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Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.

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schneids in breite stücke/ vnd mache ein braun Soth darauff/ von
Pfefferkuche/ vnd von Wein/ vnd würtze es ab mit allerley würtze/
vnd lege darein diese vorgenante stücke/ vnd laß das wol auffsie-
den/ vnd koste es zu rechter masse/ mache jm einen liblichen schmack/
vnd gibs hin.

Das XLII. Capitel.

Wie man allerley Fische backen sol.

ERstlich schuppe sie rein/ es sein Hechte/ Karpen oder
sonst andere Fische/ backe sie wol in einem öhle/ vnd mache
darauff ein Soht mi Pfefferkuchen im Wein/ vnd würtze es
wol ab mit allerley würtze. Nim kleine Epffel vnd Zwippeln/ hacke
sie durch einander/ vnd thue darunter kleine Rosincken/ lege sie in ei-
nen Topff/ vnd geus Wasser darauff/ vnd laß sie wol sieden. Wenn
sie treuge gesotten sein/ so schütte sie in einen Thänen tiegel/ röhste
sie fein braun/ vnd thue sie in das Soht/ würtze es ab mit allerley
Würtze/ mach jhm einen guten schmack/ vnd lege die Fische darein/
laß sie auffsieden/ vnd richte sie an/ bestrewe sie mit Cinamey/ vnd
gib sie hin.

Das XLIII. Capitel.

Ein ander Soht auff gebackene Fische.

REibe einen Krehn oder Mörrittich in einem Reib-
topffe/ thue Mandelkernen darunter/ vnd reib jhn klein/ vnd
mache jn auff mit einem guten Wein/ thue jn in einen topff/
vnd laß solchs wol heis werden/ vnd nim denn die gebackene fische/
lege sie auff eine schüssel/ vnd geus diesen Krehn darauff.


schneids in breite stuͤcke/ vnd mache ein braun Soth darauff/ von
Pfefferkuche/ vnd von Wein/ vnd wuͤrtze es ab mit allerley wuͤrtze/
vnd lege darein diese vorgenante stuͤcke/ vnd laß das wol auffsie-
den/ vnd koste es zu rechter masse/ mache jm einen liblichen schmack/
vnd gibs hin.

Das XLII. Capitel.

Wie man allerley Fische backen sol.

ERstlich schuppe sie rein/ es sein Hechte/ Karpen oder
sonst andere Fische/ backe sie wol in einem oͤhle/ vnd mache
darauff ein Soht mi Pfefferkuchen im Wein/ vnd wuͤrtze es
wol ab mit allerley wuͤrtze. Nim kleine Epffel vnd Zwippeln/ hacke
sie durch einander/ vnd thue darunter kleine Rosincken/ lege sie in ei-
nen Topff/ vnd geus Wasser darauff/ vnd laß sie wol sieden. Weñ
sie treuge gesotten sein/ so schuͤtte sie in einen Thaͤnen tiegel/ roͤhste
sie fein braun/ vnd thue sie in das Soht/ wuͤrtze es ab mit allerley
Wuͤrtze/ mach jhm einen guten schmack/ vnd lege die Fische darein/
laß sie auffsieden/ vnd richte sie an/ bestrewe sie mit Cinamey/ vnd
gib sie hin.

Das XLIII. Capitel.

Ein ander Soht auff gebackene Fische.

REibe einen Krehn oder Moͤrrittich in einem Reib-
topffe/ thue Mandelkernen darunter/ vnd reib jhn klein/ vnd
mache jn auff mit einem guten Wein/ thue jn in einen topff/
vnd laß solchs wol heis werden/ vnd nim denn die gebackene fische/
lege sie auff eine schuͤssel/ vnd geus diesen Krehn darauff.


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[132/0031] schneids in breite stuͤcke/ vnd mache ein braun Soth darauff/ von Pfefferkuche/ vnd von Wein/ vnd wuͤrtze es ab mit allerley wuͤrtze/ vnd lege darein diese vorgenante stuͤcke/ vnd laß das wol auffsie- den/ vnd koste es zu rechter masse/ mache jm einen liblichen schmack/ vnd gibs hin. Das XLII. Capitel. Wie man allerley Fische backen sol. ERstlich schuppe sie rein/ es sein Hechte/ Karpen oder sonst andere Fische/ backe sie wol in einem oͤhle/ vnd mache darauff ein Soht mi Pfefferkuchen im Wein/ vnd wuͤrtze es wol ab mit allerley wuͤrtze. Nim kleine Epffel vnd Zwippeln/ hacke sie durch einander/ vnd thue darunter kleine Rosincken/ lege sie in ei- nen Topff/ vnd geus Wasser darauff/ vnd laß sie wol sieden. Weñ sie treuge gesotten sein/ so schuͤtte sie in einen Thaͤnen tiegel/ roͤhste sie fein braun/ vnd thue sie in das Soht/ wuͤrtze es ab mit allerley Wuͤrtze/ mach jhm einen guten schmack/ vnd lege die Fische darein/ laß sie auffsieden/ vnd richte sie an/ bestrewe sie mit Cinamey/ vnd gib sie hin. Das XLIII. Capitel. Ein ander Soht auff gebackene Fische. REibe einen Krehn oder Moͤrrittich in einem Reib- topffe/ thue Mandelkernen darunter/ vnd reib jhn klein/ vnd mache jn auff mit einem guten Wein/ thue jn in einen topff/ vnd laß solchs wol heis werden/ vnd nim denn die gebackene fische/ lege sie auff eine schuͤssel/ vnd geus diesen Krehn darauff.

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Zitationshilfe: Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208, S. 132. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/coler_kochbuch_1593/31>, abgerufen am 22.12.2024.