Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.sie hübsch braun werden/ vnd mach darauff ein braun
Sohe/ von Das XL. Capitel. Epffel in Butter zu backen. WJltu kleine Epffel in Butter backen/
so schele sie/ Das XLI. Capitel. Wie man Krebse anrichten sol. WJltu machen gute Krebse/ so zeuch
jhnen aus den sie huͤbsch braun werden/ vnd mach darauff ein braun
Sohe/ von Das XL. Capitel. Epffel in Butter zu backen. WJltu kleine Epffel in Butter backen/
so schele sie/ Das XLI. Capitel. Wie man Krebse anrichten sol. WJltu machen gute Krebse/ so zeuch
jhnen aus den <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0030" n="131"/> sie huͤbsch braun werden/ vnd mach darauff ein braun Sohe/ von<lb/> Wein oder Pfefferkuchen/ vnd wuͤrtze es ab mit allerley Wuͤrtze/<lb/> vnd gib es hin. </p><lb/> </div> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">XL.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Epffel in Butter zu backen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi><hi rendition="#k">J</hi>ltu kleine Epffel in Butter backen/ so schele sie/<lb/> vnd schneide sie in vier oder zwey theil/ darnach sie gros<lb/> sein/ vnd zuklopffe ein Eyweis/ vnd saltze es ein wenig/<lb/> thue Epffel hinein/ vnd schuͤtte darzu Weitzenmehl/ vnd mache<lb/> die Epffel wider gar treuge mit dem Mehle/ vnd thue sie in heisse<lb/> Butter/ vnd backe sie wol/ das sie fein rusch werden/ vnd richte sie<lb/> an/ vnd bestrewe sie mit Zucker/ vnd gib sie hin.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">XLI.</hi> Capitel.</head><lb/> <argument> <p>Wie man Krebse anrichten sol.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi><hi rendition="#k">J</hi>ltu machen gute Krebse/ so zeuch jhnen aus den<lb/> Darm/ den sie im Schwantz haben/ vnd brich jhn hinden<lb/> weg/ Jtem/ das bittere im Haͤupt/ vnd nim der Krebse ein<lb/> gut theil/ vnd stoͤsse sie in einem Moͤrsel klein. Wenn sie gestossen<lb/> sein/ so geus darunter ein rohe Milch/ vnd laß es durch ein enge sieb<lb/> lauffen/ vnd geus es in einen Kessel oder reinen topff/ setze es zu dem<lb/> Fewer/ vnd laß es huͤbsch zusam̃en lauffen/ doch das es nit stinckend<lb/> werde/ vñ das sichs gar zusam̃en schleust. Schuͤtte sie darnach auff<lb/> ein rein tuch/ vnd schuͤtt darein kleine Rosincken/ vñ mische das fein<lb/> durcheinand/ vñ bind es fest zusam̃ẽ/ dz sichs hart zusam̃en drucke/ </p><lb/> </div> </div> </body> </text> </TEI> [131/0030]
sie huͤbsch braun werden/ vnd mach darauff ein braun Sohe/ von
Wein oder Pfefferkuchen/ vnd wuͤrtze es ab mit allerley Wuͤrtze/
vnd gib es hin.
Das XL. Capitel.
Epffel in Butter zu backen.
WJltu kleine Epffel in Butter backen/ so schele sie/
vnd schneide sie in vier oder zwey theil/ darnach sie gros
sein/ vnd zuklopffe ein Eyweis/ vnd saltze es ein wenig/
thue Epffel hinein/ vnd schuͤtte darzu Weitzenmehl/ vnd mache
die Epffel wider gar treuge mit dem Mehle/ vnd thue sie in heisse
Butter/ vnd backe sie wol/ das sie fein rusch werden/ vnd richte sie
an/ vnd bestrewe sie mit Zucker/ vnd gib sie hin.
Das XLI. Capitel.
Wie man Krebse anrichten sol.
WJltu machen gute Krebse/ so zeuch jhnen aus den
Darm/ den sie im Schwantz haben/ vnd brich jhn hinden
weg/ Jtem/ das bittere im Haͤupt/ vnd nim der Krebse ein
gut theil/ vnd stoͤsse sie in einem Moͤrsel klein. Wenn sie gestossen
sein/ so geus darunter ein rohe Milch/ vnd laß es durch ein enge sieb
lauffen/ vnd geus es in einen Kessel oder reinen topff/ setze es zu dem
Fewer/ vnd laß es huͤbsch zusam̃en lauffen/ doch das es nit stinckend
werde/ vñ das sichs gar zusam̃en schleust. Schuͤtte sie darnach auff
ein rein tuch/ vnd schuͤtt darein kleine Rosincken/ vñ mische das fein
durcheinand/ vñ bind es fest zusam̃ẽ/ dz sichs hart zusam̃en drucke/
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