Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.schicht Semmel/ die du hast hinein gelegt mit Zucker/ vnd
mit klei- Das XXXVI. Capitel. Behemische Erbsen zu kochen. REibe sie ab/ als vor geschrieben
stehet/ Cap. 35. Das XXXVII. Capitel. Ein Muhss von sawern Kirschen zu machen. SEud die Kirschen in einem Wein/ vnd
nim weis schicht Semmel/ die du hast hinein gelegt mit Zucker/ vnd
mit klei- Das XXXVI. Capitel. Behemische Erbsen zu kochen. REibe sie ab/ als vor geschrieben
stehet/ Cap. 35. Das XXXVII. Capitel. Ein Muhss von sawern Kirschen zu machen. SEud die Kirschen in einem Wein/ vnd
nim weis <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0028" n="129"/> schicht Semmel/ die du hast hinein gelegt mit Zucker/ vnd mit klei-<lb/> nen Rosincken/ vnd lege darnach wider drauff eine schicht Sem̃el/<lb/> mit den Erbsen/ so lange biß der Tiegel voll wird/ laß es fein braun<lb/> werden auff der einen seiten. Denn nim einen andern Tiegel/ vnd<lb/> stuͤrtze es vmb/ vnd setze die andere seyte widerumb vber das Fewer/<lb/> das es auch braun wird/ vnd richte sie an/ strewe darumb Zucker<lb/> vnd Cynamey/ vnd gib sie hin.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">XXXVI.</hi> Capitel. </head><lb/> <argument> <p>Behemische Erbsen zu kochen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#in">R</hi><hi rendition="#k">E</hi>ibe sie ab/ als vor geschrieben stehet/ Cap. 35.<lb/> Vnd laß sie huͤbsch treuge werden. Darnach nim ein schwei-<lb/> nen Fleisch/ das da huͤbsch vnterwachsen ist/ seud das fleisch<lb/> in einem reinen Topff weich/ vnd wenn es denn gesotten/ so schneid<lb/> es klein/ fein wuͤrfflicht/ thue es in einen Thaͤnen tiegel/ vnd nim<lb/> darzu ein Schmaltz/ vnd schuͤtte darzu die Erbsen also gantz/ vnd<lb/> saltze sie huͤbsch zu massen/ vnd setze sie vber das Fewer/ vnd laß sie<lb/> fein braun werden/ vnd richte sie an.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head>Das <hi rendition="#aq">XXXVII.</hi> Capitel. </head><lb/> <argument> <p>Ein Muhss von sawern Kirschen zu machen.</p> </argument><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi><hi rendition="#k">E</hi>ud die Kirschen in einem Wein/ vnd nim weis<lb/> Brodt drunter/ vnd lass es miteinander auffsieden/ vnd<lb/> drucks durch ein Tuch/ das es nicht zu dicke noch zu duͤnne<lb/> werde/ wuͤrtze es ab mit Jngber/ Pfeffer/ Cinamey/ vnd thue Zu-<lb/> cker drein/ oder Honig machs wol ab zu rechter masse/ vnd gib<lb/> es hin.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [129/0028]
schicht Semmel/ die du hast hinein gelegt mit Zucker/ vnd mit klei-
nen Rosincken/ vnd lege darnach wider drauff eine schicht Sem̃el/
mit den Erbsen/ so lange biß der Tiegel voll wird/ laß es fein braun
werden auff der einen seiten. Denn nim einen andern Tiegel/ vnd
stuͤrtze es vmb/ vnd setze die andere seyte widerumb vber das Fewer/
das es auch braun wird/ vnd richte sie an/ strewe darumb Zucker
vnd Cynamey/ vnd gib sie hin.
Das XXXVI. Capitel.
Behemische Erbsen zu kochen.
REibe sie ab/ als vor geschrieben stehet/ Cap. 35.
Vnd laß sie huͤbsch treuge werden. Darnach nim ein schwei-
nen Fleisch/ das da huͤbsch vnterwachsen ist/ seud das fleisch
in einem reinen Topff weich/ vnd wenn es denn gesotten/ so schneid
es klein/ fein wuͤrfflicht/ thue es in einen Thaͤnen tiegel/ vnd nim
darzu ein Schmaltz/ vnd schuͤtte darzu die Erbsen also gantz/ vnd
saltze sie huͤbsch zu massen/ vnd setze sie vber das Fewer/ vnd laß sie
fein braun werden/ vnd richte sie an.
Das XXXVII. Capitel.
Ein Muhss von sawern Kirschen zu machen.
SEud die Kirschen in einem Wein/ vnd nim weis
Brodt drunter/ vnd lass es miteinander auffsieden/ vnd
drucks durch ein Tuch/ das es nicht zu dicke noch zu duͤnne
werde/ wuͤrtze es ab mit Jngber/ Pfeffer/ Cinamey/ vnd thue Zu-
cker drein/ oder Honig machs wol ab zu rechter masse/ vnd gib
es hin.
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