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Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208.

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ZVstosse sie/ als vor geschrieben stehet Cap. 20. vnd
nim altbackene Semmeln/ schneid hübsche schnitten draus/
vnd bestreich sie fein mit den Feigen/ vnd lege ein andere
schnitte darauff/ vnd mache darzu einen Teig/ vnd bewinde sie mit
dem Teige/ vnd backe sie in Ohle oder Butter: Der Teyg sol ge-
macht sein von Eyern oder Wein/ vnd mache jn gehle mit Saff-
ran. Dergleichen machs von Kirschen/ Rosen oder andern Confe-
cten. Wiltu es denn nicht also treuge geben/ so nim Mandeln/ vnd
stoß sie klein/ oder reibe sie/ vnd mache sie auff mit einem guten
Wein/ der da süsse ist/ vnd thue sie in einen Topff/ vnd lass es fein
auffsieden/ machs hübsch süsse mit Zucker/ würtze es ab mit Cina-
mey/ vnd lass es auffsieden/ doch das es nicht zu dicke noch zu dün-
ne werde/ vnd legs auff eine Schüssel/ vnd geus diese Mandelsup-
pe darauff vberall/ das es nirgend treuge bleibe/ vnd bestrewe es wol
mit Cinamey/ vnd gib es hin.

Das XXVII. Capitel.

Ein Muhs von Kirschen zu machen.

WEr ein gut Muhß von gegossenen Kirschen ma-
chen wil/ der zerstosse sie in einem Mörsel/ thue sie in eine
Pfanne/ geuß darunter einen süssen Wein/ vnd rühr es
fein abe/ das es nicht zu dicke noch zu dünne werde. Thue darunter
klein geschnittene Mandeln/ vnd machs hübsch süsse mit Zucker
oder Honig/ würtze es ab mit Pfeffer/ Jngber/ Nelcken Cynamey/
Muscaten/ Muscatenblumen/ thue es wol durcheinander/ richte es
an/ vnd bestrewe es mit Zucker.

Das XXVIII. Capitel.

Ein Muhß von gebackenen Birnen.


ZVstosse sie/ als vor geschrieben stehet Cap. 20. vnd
nim altbackene Semmeln/ schneid huͤbsche schnitten draus/
vnd bestreich sie fein mit den Feigen/ vnd lege ein andere
schnitte darauff/ vnd mache darzu einen Teig/ vnd bewinde sie mit
dem Teige/ vnd backe sie in Ohle oder Butter: Der Teyg sol ge-
macht sein von Eyern oder Wein/ vnd mache jn gehle mit Saff-
ran. Dergleichen machs von Kirschen/ Rosen oder andern Confe-
cten. Wiltu es denn nicht also treuge geben/ so nim Mandeln/ vnd
stoß sie klein/ oder reibe sie/ vnd mache sie auff mit einem guten
Wein/ der da suͤsse ist/ vnd thue sie in einen Topff/ vnd lass es fein
auffsieden/ machs huͤbsch suͤsse mit Zucker/ wuͤrtze es ab mit Cina-
mey/ vnd lass es auffsieden/ doch das es nicht zu dicke noch zu duͤn-
ne werde/ vnd legs auff eine Schuͤssel/ vnd geus diese Mandelsup-
pe darauff vberall/ das es nirgend treuge bleibe/ vnd bestrewe es wol
mit Cinamey/ vnd gib es hin.

Das XXVII. Capitel.

Ein Muhs von Kirschen zu machen.

WEr ein gut Muhß von gegossenen Kirschen ma-
chen wil/ der zerstosse sie in einem Moͤrsel/ thue sie in eine
Pfanne/ geuß darunter einen suͤssen Wein/ vnd ruͤhr es
fein abe/ das es nicht zu dicke noch zu duͤnne werde. Thue darunter
klein geschnittene Mandeln/ vnd machs huͤbsch suͤsse mit Zucker
oder Honig/ wuͤrtze es ab mit Pfeffer/ Jngber/ Nelcken Cynamey/
Muscaten/ Muscatenblumen/ thue es wol durcheinander/ richte es
an/ vnd bestrewe es mit Zucker.

Das XXVIII. Capitel.

Ein Muhß von gebackenen Birnen.


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[125/0024] ZVstosse sie/ als vor geschrieben stehet Cap. 20. vnd nim altbackene Semmeln/ schneid huͤbsche schnitten draus/ vnd bestreich sie fein mit den Feigen/ vnd lege ein andere schnitte darauff/ vnd mache darzu einen Teig/ vnd bewinde sie mit dem Teige/ vnd backe sie in Ohle oder Butter: Der Teyg sol ge- macht sein von Eyern oder Wein/ vnd mache jn gehle mit Saff- ran. Dergleichen machs von Kirschen/ Rosen oder andern Confe- cten. Wiltu es denn nicht also treuge geben/ so nim Mandeln/ vnd stoß sie klein/ oder reibe sie/ vnd mache sie auff mit einem guten Wein/ der da suͤsse ist/ vnd thue sie in einen Topff/ vnd lass es fein auffsieden/ machs huͤbsch suͤsse mit Zucker/ wuͤrtze es ab mit Cina- mey/ vnd lass es auffsieden/ doch das es nicht zu dicke noch zu duͤn- ne werde/ vnd legs auff eine Schuͤssel/ vnd geus diese Mandelsup- pe darauff vberall/ das es nirgend treuge bleibe/ vnd bestrewe es wol mit Cinamey/ vnd gib es hin. Das XXVII. Capitel. Ein Muhs von Kirschen zu machen. WEr ein gut Muhß von gegossenen Kirschen ma- chen wil/ der zerstosse sie in einem Moͤrsel/ thue sie in eine Pfanne/ geuß darunter einen suͤssen Wein/ vnd ruͤhr es fein abe/ das es nicht zu dicke noch zu duͤnne werde. Thue darunter klein geschnittene Mandeln/ vnd machs huͤbsch suͤsse mit Zucker oder Honig/ wuͤrtze es ab mit Pfeffer/ Jngber/ Nelcken Cynamey/ Muscaten/ Muscatenblumen/ thue es wol durcheinander/ richte es an/ vnd bestrewe es mit Zucker. Das XXVIII. Capitel. Ein Muhß von gebackenen Birnen.

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Zitationshilfe: Coler, Johannes: Buch III: Vom Kochen. Aus: Oeconomia. Oder Haußbuch. Bd. 1. Wittenberg, 1593. S. 102-208, S. 125. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/coler_kochbuch_1593/24>, abgerufen am 13.11.2024.